Πώς ασχολήθηκα με τη Στυτική Δυσλειτουργία (ED): μια οδύσσεια στην προσωπική μου ζωή

Η στυτική δυσλειτουργία (ED), επίσης γνωστή ως ανικανότητα, είναι ένας τύπος σεξουαλικής δυσλειτουργίας που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα να παράγει ή να διατηρεί τη στύση του πέους. Η ΕΔ μπορεί να έχει ψυχολογικές επιπτώσεις καθώς μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα στις σχέσεις και την εικόνα του εαυτού.

Σε περίπου 80% των περιπτώσεων, μπορεί να εντοπιστεί μια φυσική αιτία

Αυτές περιλαμβάνουν καρδιαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη, νευρολογικά προβλήματα όπως παρακολούθηση προστατεκτομής, υπογοναδισμό και παρενέργειες φαρμάκων. Η ψυχολογική ανικανότητα είναι όπου, λόγω σκέψεων ή συναισθημάτων, η στύση ή η διείσδυση αποτυγχάνει. αυτό είναι κάπως λιγότερο κοινό. περίπου το 10% των περιπτώσεων. Υπάρχει ισχυρή ανταπόκριση στη θεραπεία με πλασέμπο στην ψυχική ανικανότητα. Για άλλες διαταραχές στύσης, όπως ο πριαπισμός, δεν χρησιμοποιείται ο όρος στυτική δυσλειτουργία.

Η θεραπεία περιλαμβάνει τη θεραπεία των υποκείμενων αιτιών, των αλλαγών στον τρόπο ζωής και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων

Μια δοκιμή φαρμακολογικής θεραπείας με έναν ανταγωνιστή PDE5, όπως το σιλδεναφίλη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις. Σε μερικές περιπτώσεις, η φροντίδα μπορεί να περιλαμβάνει την εισαγωγή σφαιριδίων προσταγλανδίνης μέσα στην ουρήθρα, την ένεση στο πέος των χαλαρωτικών και αγγειοδιασταλτικών των λείων μυών, την πρόθεση πέους, την αντλία πέους ή την ανακατασκευαστική αγγειακή χειρουργική. Είναι το πιο κοινό σεξουαλικό πρόβλημα των ανδρών.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι πολύ συχνή και καθώς οι άντρες μεγαλώνουν, γίνεται πιο συνηθισμένη.

Μια αυστραλιανή έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν προβλήματα στύσης με τουλάχιστον ένα στους πέντε άντρες ηλικίας άνω των 40 ετών και περίπου ένας στους δέκα άνδρες ήταν απολύτως ανίκανοι να έχουν στύσεις. Ο κίνδυνος ανάπτυξης προβλημάτων στύσης αυξάνεται με κάθε δεκαετία αυξανόμενης ηλικίας.

Όχι τόσο σκληρά πάνω από 40
Στυτική δυσλειτουργία Dr.

Είναι μια περίπλοκη διαδικασία για να πάρετε μια στύση

Υπάρχουν δύο σωλήνες που τρέχουν κατά μήκος του πέους με σπογγώδη ιστό. Αυτή η σπογγώδη επιφάνεια περιβάλλεται από ένα ισχυρό ινώδες, εν μέρει ελαστικό εξωτερικό κέλυφος. Ο σπογγώδης ιστός είναι διατεταγμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε περισσότερο αίμα να μπορεί να συλλέγεται στο πέος όταν ενεργοποιείται από τα νεύρα. Στη συνέχεια, συμπιέζετε τις φλέβες που διαπερνούν το εξωτερικό περίβλημα του πέους, που εμποδίζει το αίμα να φύγει από το πέος. Καθώς το αίμα σταματά να ρέει έξω, το πέος γεμίζει με αίμα και απλώνεται στο εξωτερικό περίβλημα, με αποτέλεσμα στύση. Τα μυϊκά κύτταρα αντιδρούν σε χημικές ουσίες του σώματος τόσο στον σπογγώδη ιστό όσο και στα αιμοφόρα αγγεία. Μερικοί προκαλούν μια στύση να συμβεί και μερικοί κάνουν το πέος χαλαρό (μαλακό). Η ισορροπία αυτών των χημικών εξαρτάται από το αν το πέος είναι μαλακό ή σκληρό.

Αρκετοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να πάρει και να διατηρήσει μια στύση, και σε μια στιγμή μπορεί να υπάρχουν πολλοί παράγοντες

 • Συνήθως υπάρχει ένα μίγμα φυσικών και ψυχολογικών μεταβλητών.
 • Μερικές φορές δεν υπάρχει σαφής λόγος για στυτική δυσλειτουργία, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας έχουν φυσική αιτία.

Για τους περισσότερους άντρες, δεν είναι δυνατόν να θεραπευτεί η στυτική δυσλειτουργία. για ορισμένους, η υποκείμενη αιτία μπορεί να είναι αναστρέψιμη. Επομένως, είναι σημαντικό να αξιολογούνται όλοι οι άνδρες με προβλήματα στύσης για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει μια αιτία που μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Συνήθως δεν υπάρχει ειδική θεραπεία που θα οδηγήσει σε βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας

Υπάρχουν όμως θεραπείες που θα επιτρέψουν την εμφάνιση στύσεων και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιτρέψουν τη σεξουαλική δραστηριότητα. Οι αναστολείς φωσφοδιεστεράσης-5 (PDE5) ονομάζονται φάρμακα δισκίων στυτικής δυσλειτουργίας, τα οποία αναφέρονται στον χημικό μηχανισμό αυτών των θεραπειών.

Η Ελλάδα έχει τρεις αναστολείς PDE5: sildenafil (Viagra®), ταδαλαφίλη (Cialis®) και vardenafil (Levitra®).

Οι αναστολείς της PDE5 λειτουργούν καλά και είναι ασφαλείς για τη θεραπεία των περισσότερων ανδρών με στυτική δυσλειτουργία, επιτρέποντας τη σεξουαλική επαφή σε περίπου το 70% των χρηστών.
Η εξωσωματική θεραπεία με κρουστικό κύμα χαμηλής έντασης έχει προταθεί ως νέα μη επεμβατική θεραπεία για στυτική δυσλειτουργία που προκαλείται από προβλήματα αιμοφόρων αγγείων. Οι μηχανές για θεραπεία κρουστικών κυμάτων είναι τώρα διαθέσιμες σε ορισμένες ιατρικές πρακτικές της Ελλάδας. Ενώ υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί να υποστηρίξει ένα ποσοστό ανδρών με στυτική δυσλειτουργία, απαιτείται περαιτέρω έρευνα πριν να καταστεί δυνατή η διατύπωση συγκεκριμένων συστάσεων σχετικά με τη χρήση της.
Οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες είναι σημαντικοί και μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας όπως ο διαβήτης και η καρδιακή νόσο. Οι σχέσεις είναι περίπλοκες και οι εντάσεις προκαλούνται από πολλούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις σεξουαλικές σχέσεις. Αυτά τα θέματα μπορεί να γίνουν σε εξέλιξη για μερικούς άνδρες και μπορεί να βοηθήσει να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο μέσω αυτού του ζητήματος. Η κατανόηση ότι η μεγαλύτερη δυσλειτουργία στύσης παραμένει χωρίς θεραπεία, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση της σχέσης. Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα για το γιατί είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί η πρώιμη στυτική δυσλειτουργία.

9 σκέψεις σχετικά με το “Πώς ασχολήθηκα με τη Στυτική Δυσλειτουργία (ED): μια οδύσσεια στην προσωπική μου ζωή

 1. Ραφαήλ Γκόλιας Σχολιάστε

  Από τότε που έφτασα για πρώτη φορά σε σεξουαλική ωριμότητα έχω υποστεί στυτική δυσλειτουργία. Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό και έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική και ρομαντική ζωή μου και προσπαθώ να κάνω ό, τι μπορώ για να βοηθήσω στην εξεύρεση λύσης.

 2. Ηρακλής Οικονομός Σχολιάστε

  Ομοίως, υπάρχουν προβλήματα με την ΕΔ. Πρέπει να πάρει την αρτηριακή πίεση και άλλα φάρμακα που προκαλούν αυτό το πρόβλημα. Η χρήση του ED meds βοήθησε πάρα πολύ.

 3. Μάριος Παλαμάρας Σχολιάστε

  Η σύζυγός μου παρατήρησε για πρώτη φορά ότι οι στύσεις μου δεν ήταν τόσο ισχυρές όσο ήταν όταν παντρευτήκαμε. Ήμουν σε μια ταχεία καταστροφή στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, πήγα στο γιατρό μου και πήρα μια συνταγή που όρισε τα πάντα.

 4. Ο Πλάτων Βάλλης Σχολιάστε

  Είχα στυτική δυσλειτουργία εφ ‘όσον μπορώ να θυμηθώ. Ενώ για πολλούς μπορεί να ακούγεται σαν μια δευτερεύουσα ταλαιπωρία, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό και κουραστικό να αντιμετωπίζετε καθημερινά, ειδικά όταν έχω σχέδια με τη σύζυγό μου και δεν μπορώ να το σηκώσω στο κρεβάτι.

 5. Βαγγέλης Φράγκος Σχολιάστε

  Η στυτική δυσλειτουργία δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για μένα. Από τότε που απολύθηκε από τη δουλειά μου δεν κατάφερα να διατηρήσω μια στύση. Δεν είμαι σίγουρος τι συμβαίνει μαζί μου.

 6. Μενέλαος Αλεξόπουλος Σχολιάστε

  Έζησα σιωπηλά για 12 χρόνια πριν ζητήσω βοήθεια για το πρόβλημά μου. Στην αρχή, δεν ήθελα να ζητήσω βοήθεια. Νόμιζα ότι ήταν τόσο ενοχλητικό να το πράξουμε. Ωστόσο, ο γάμος μου έπεφτε, καθώς δεν μπορούσα να ικανοποιήσω τη σύζυγό μου σεξουαλικά. Επομένως δεν είχα άλλη εναλλακτική λύση παρά να ζητήσω βοήθεια.

 7. Γιώργος Βιτάλης Σχολιάστε

  Σχεδόν κάθε βράδυ για τα τελευταία πέντε χρόνια, η όμορφη γυναίκα μου προσπαθεί να ξεκινήσει την έρωτα και δεν είμαι σε θέση να εκτελέσω, σχεδόν πάντα. Ζω από ντροπή και αμηχανία. Ποτέ δεν ήξερα ότι η στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσε να είναι τόσο επιζήμια για τον γάμο μου. Μου πήρε μέχρι τώρα να κάνει κάτι γι ‘αυτό.

 8. Φιλάρετος Ρόσσος Σχολιάστε

  Ειλικρινά λεπτές φυσικές θεραπείες μπορεί να αυξήσουν τη ροή του αίματος στο πέος του. Υπάρχουν πολλά φυτικά συμπληρώματα εκεί έξω. Επίσης χάπια για να βοηθήσει με την κατάσταση. Υπάρχουν τσάι με βότανα και ποτά που θα σας βοηθήσουν. Καλύτερα να πηγαίνετε σε ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής εντός της γειτονιάς σας

 9. Στυλιανός Σακκάς Σχολιάστε

  Την πρώτη φορά που υπέφερα από τη στυτική δυσλειτουργία, ήταν με ένα πολύ όμορφο κορίτσι. Νόμιζα ότι ήταν επειδή ήμουν μεθυσμένος αλλά, δυστυχώς, προσπάθησα να κοιμηθώ με την νηφάλια της και δεν μπορούσα να την ευχαριστήσω τότε. Είναι ένα κακό συναίσθημα όταν δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε ένα άτομο που αγαπάτε πολύ. Έψαχνα για μια λύση και δεν μπορώ να βρω τίποτα για να βοηθήσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *